O-Towns Børnefond

Børnefond 2.png

Børnefonden fokuserer på én ting: At gøre en direkte forskel for børn i Uganda. I julen 2018 besøgte vi en kaffefarm i det sydvestlige hjørne af Uganda og donerede 200 kuglepenne og en fodbold til den lokale skole. Vi blev mødt med en usædvanlig stor mængde glæde og kærlighed fra børnene, som har meget begrænset adgang til basale ting som skriveredskaber, skrivehæfter, fagbøger og idrætsudstyr. I dag kan eleverne lave sine lektier og nyde godt af en omgang fodbold når der står ‘physical education’ på skemaet. Fondens eksistensgrundlag er baseret på at gøre noget godt for børnenes skolegang!

Hvordan fungerer det?

Hvis du booker vores Mobile Kaffebar, går 10% af beløbet direkte og ubeskåret ind i fonden. Alle midlerne går direkte til køb af materialer, som vi selv overleverer og dokumenterer via en årlig tur til Uganda. Vi køber selv flybilletter og ophold, så fondsmidlerne går kun til materialer til børnene. Uganda og mange andre afrikanske lande har problemer med korruption - Vores børnefond er en gennemsigtig måde, at give et direkte bidrag til de lokale børn på.

 

Vi kan ikke rede verden - men vi kan gøre en lille forskel

På mange skoler i Uganda eksisterer en kultur, som er meget langt fra den danske. Skolerne bliver ikke prioriteret som vi synes de fortjener, så den enkelte skole har ofte et primitivt udgangspunkt for læring. Vi kan ikke revolutionere skolesystemet - men vi kan gøre det lidt bedre for den enkelte elev, når de får ekstra redskaber. Vi vil motivere børnene til at finde glæde ved at gå i skole og gøre læringsprocessen en smule lettere.

 

Skoler og projekter

Ntungamo Primary School: Kanungo distriktet, tæt ved Bwindi National Park.
En lille skole for de yngste (6-12 år), som ligger langt ude ‘på landet’. Naboen er Bwindi National Park, som rummer én af de mest frodige og biodiverse steder på landjorden, hvor der også lever vilde gorillaer. Landdistrikterne er ofte præget af begrænset materialisme, så de fleste lever af vildtvoksende afgrøder. Udgiften til børnenes skolegang er høj i forhold til deres indtægt, men alligevel finder de fleste en måde at finansiere det på.    

El Cambio Academy: Masaka, større provinsby sydvest for hovedstaden Kampala.

Dette unikke fodboldakademi sikrer unikke rammer for deres elever. Akademiet sørger for ‘Full Scholarships’ dvs. indkvartering, mad, skolegang, udstyr og karakterdannelse. Deres værdier er baseret på kærlighed, respekt, nysgerrighed, selvdisciplinering og at give tilbage. Værdier vi i højeste grad vil understøtte. Læs mere på organisationens egen hjemmeside: http://www.elcambioacademy.com/da/forside/

Børnefond 1.png